
Malzemeler
4-5 (iri) Parça Kemiksiz Tavuk But
3-4 Yemek Kaşığı Soya Sosu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
Tuz - Karabiber
1 adet (orta boy) Göbek Salata
Maydanoz
Taze Nane
Mısır
Zeytinyağ - Limon
Yapılışı
Tavukları ince uzun (jülyen) doğrayın. Soya sosu, elma sirkesi, zeytinyağ, karabiber ve tuz ile karıştırın. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirip, marine edin.
Derin bir teflon tavayı iyice kızdırın, tavukları ekleyin ve arada sırada karıştırarak iyice kızarana kadar pişirin.
Göbek salatayı iri iri doğrayın.
Üzerine maydanoz ve naneleride iri iri doğrayın.
Ayrı bir kasede zeytinyağ ve limon suyunu çırparak sos hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirin.
Tavukları salatanın üzerine ekleyip, bolca mısır serpin ve ılık servis edin.
NOTLAR;
Salatanın yağ, limon sosuna tuz eklemeyin, göbek salatayı yumuşatır.
Tavukları marine ederken tuz eklemeyi sakın unutmayın, kırmızı etin tam tersi olarak, tavuk etinde ne kadar tuz o kadar yumuşaklık demek.
Salatanın, özellikle tavukların üzerine Sezar salata sosu gezdirebilirsiniz, şahane olur.
Sezar sosu yok ise, bir miktar mayoneze, sarımsak, kekik, karabiber ve bir kaç damla limon suyu ekleyip çırpın, gayet nefis bir sos oluyor.
4-5 (iri) Parça Kemiksiz Tavuk But
3-4 Yemek Kaşığı Soya Sosu
3-4 Yemek Kaşığı Zeytinyağ
1 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
Tuz - Karabiber
1 adet (orta boy) Göbek Salata
Maydanoz
Taze Nane
Mısır
Zeytinyağ - Limon
Yapılışı
Tavukları ince uzun (jülyen) doğrayın. Soya sosu, elma sirkesi, zeytinyağ, karabiber ve tuz ile karıştırın. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendirip, marine edin.
Derin bir teflon tavayı iyice kızdırın, tavukları ekleyin ve arada sırada karıştırarak iyice kızarana kadar pişirin.
Göbek salatayı iri iri doğrayın.
Üzerine maydanoz ve naneleride iri iri doğrayın.
Ayrı bir kasede zeytinyağ ve limon suyunu çırparak sos hazırlayın ve salatanın üzerine gezdirin.
Tavukları salatanın üzerine ekleyip, bolca mısır serpin ve ılık servis edin.
NOTLAR;
Salatanın yağ, limon sosuna tuz eklemeyin, göbek salatayı yumuşatır.
Tavukları marine ederken tuz eklemeyi sakın unutmayın, kırmızı etin tam tersi olarak, tavuk etinde ne kadar tuz o kadar yumuşaklık demek.
Salatanın, özellikle tavukların üzerine Sezar salata sosu gezdirebilirsiniz, şahane olur.
Sezar sosu yok ise, bir miktar mayoneze, sarımsak, kekik, karabiber ve bir kaç damla limon suyu ekleyip çırpın, gayet nefis bir sos oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder