1 Demet Brokoli (300 gr.)
2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Mayonez
2-3 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı (3-4 adet) İri Kırılmış Ceviz
1 Yemek Kaşığı (brokoliyi haşladığınız) Su
Tuz
Yapılışı
Brokoliyi minik demetler halinde (çiçek çiçek) ayıklayın. Sapları çok uzun ise biraz kesin.
Bir tencereye koyun ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ekleyin. Orta ateşte kaynatmaya başlayın, su kaynayınca ateşi kısın ve 20-25 dk. sapları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan brokoliyi süzün ve minik minik doğrayın.
Derin bir kasede, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, ceviz, tuz ve suyu çırpma teli ile iyice karıştırın.
Brokoliyi ekleyin ve karıştırın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder