skip to main | skip to sidebar

YEMEK ZAMANI

16 Ekim 2010 Cumartesi

yoğurtlu sarımsak soslu brokoli

Malzemeler
1 Demet Brokoli (300 gr.)
2 Yemek Kaşığı (tepeleme) Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı (tepeleme) Mayonez
2-3 Diş Sarımsak
2 Yemek Kaşığı (3-4 adet) İri Kırılmış Ceviz
1 Yemek Kaşığı (brokoliyi haşladığınız) Su
Tuz
Yapılışı
Brokoliyi minik demetler halinde (çiçek çiçek) ayıklayın. Sapları çok uzun ise biraz kesin.
Bir tencereye koyun ve üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ekleyin. Orta ateşte kaynatmaya başlayın, su kaynayınca ateşi kısın ve 20-25 dk. sapları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan brokoliyi süzün ve minik minik doğrayın.
Derin bir kasede, yoğurt, mayonez, ezilmiş sarımsak, ceviz, tuz ve suyu çırpma teli ile iyice karıştırın.
Brokoliyi ekleyin ve karıştırın.

Gönderen emelce zaman: 08:26
Etiketler: salatalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa
Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom)

emelce

emelce
Profilimin tamamını görüntüle

etiketler

  • ana yemekler (25)
  • kahvaltı (9)
  • kek-kurabiye-pasta (42)
  • menüler (13)
  • mezeler (5)
  • pilav-makarna (17)
  • pratic sunumlar (14)
  • pratik mutfak (9)
  • ramazan menüleri (27)
  • salatalar (35)
  • sofra fotoğrafları (1)
  • tatlı hamur işleri (1)
  • tatlılar (20)
  • tuzlu hamur işleri (26)
  • zeytinyağlı (11)
  • çorbalar (9)

Blog Arşivi

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

 
YEMEK ZAMANI