
Malzemeler
1 Kg. Taze Barbunya (ayıklanmış hali 1 kg. olacak)
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Patates
3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
Barbunyaları, üzerine kaynar su ekleyerek 5 dk. orta ateşte kaynatın ve süzün.
Soğan ve havuçu minik minik küp şeklinde doğrayın, zeytinyağ ile 3-4 dk. kavurun. (soğanlar hafifçe pembeleşip, havuçlarda diriliğini kaybedene kadar)
Domatesleri rendeleyin ve minik küpler şeklinde doğradığınız patates, irice doğradığınız sarımsak, barbunya, şeker, tuz ve suyu ekleyin. Hepsini, malzemeler birbirine karışacak kadar, çok az karıştırın ve ocağın altını kısın.
Barbunyalar pişene kadar, yaklaşık 25-30 dk. pişirin. Soğuk olarak, hatta mümkünse buzdolabında 1 gün dinlenmiş şekilde servis yapın.
1 Kg. Taze Barbunya (ayıklanmış hali 1 kg. olacak)
1 Adet Havuç
1 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Adet Patates
3 Diş Sarımsak
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
2 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Bardağı Su
Yapılışı
Barbunyaları, üzerine kaynar su ekleyerek 5 dk. orta ateşte kaynatın ve süzün.
Soğan ve havuçu minik minik küp şeklinde doğrayın, zeytinyağ ile 3-4 dk. kavurun. (soğanlar hafifçe pembeleşip, havuçlarda diriliğini kaybedene kadar)
Domatesleri rendeleyin ve minik küpler şeklinde doğradığınız patates, irice doğradığınız sarımsak, barbunya, şeker, tuz ve suyu ekleyin. Hepsini, malzemeler birbirine karışacak kadar, çok az karıştırın ve ocağın altını kısın.
Barbunyalar pişene kadar, yaklaşık 25-30 dk. pişirin. Soğuk olarak, hatta mümkünse buzdolabında 1 gün dinlenmiş şekilde servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder