16 Ekim 2010 Cumartesi

zeytinyağlı kereviz


Malzemeler
1 Kg. Kereviz
1 Çay Bardağı Zeytinyağ
1 Adet Havuç (minik minik doğranmış hali ile 1/2 su bardağı)
1 Adet Orta Boy Soğan
1 Su Bardağı Bezelye
1 Adet Limon (suyu kullanılacak)
1,5 Tatlı Kaşığı Şeker
Tuz
4-5 Dal Kereviz Yaprağı
Yapılışı
Öncelikle kerevizin kabuklarını soyup, iri iri yada elma dilimi şeklinde doğrayın. Bir kabın içine bir miktar su koyun ve içine yarım limon suyu sıkın. Kerevizleri doğradıkça bu suyun içine atın. (Kararmaması için)
Bezelyeleri ayrı bir yerde 5-6 dk. biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.
Soğanları yarım ay şeklinde (piyazlık) ince ince doğrayın, zeytinyağ ile havuçları ekleyin ve orta ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar 3-4 dk. kavurun.
Bezelyeyi, suyunu süzdüğünüz kerevizleri soğanlı havuçlu karışıma ekleyin, beklemeden bir limon suyunu, şekeri, tuzu, yarım su bardağı suyu ve kereviz yapraklarınıda ekleyin. Çok az (malzemeler karışacak kadar) karıştırın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğuduktan sonra en alta kerevizleri, üstüne bezelye, soğan ve havuçları, en üstede kereviz yapraklarını dizerek servis yapın.
NOT 1: Zeytinyağlı yemekler buzdolabında en 3-4 saat dinlenince çok daha güzel oluyor.
NOT 2: Ben tüm zeytinyağlı yemekleri, biraz tatlı sevdiğim için şekeri bol tutuyorum, siz kendi damak tadınıza göre ayarlama yapabilirsiniz.
NOT 3: Kerevizi aynı aşamaları kullanarak, limon suyu yerine bir adet portakalın suyu ilede pişirebilirsiniz, nefis oluyor. Ben bu sefer klasik usulde yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder